Алтернативи на пластмасовата бутилка за чиста вода без примеси

  • 2022-07-12

Време за лятна ваканция. Страната, в която отивате, водата, която намирате са важни за вашето здраве. Благодарение на горещината, по време на престой далеч от дома, хората винаги се нуждаят от вода, заведенията са препълнени, много често една бутилка вода не е толкова евтина.

 

Решението идва от италианската компания Profine®.

 

Компанията Profine® се намесва, за да осигури на всички добра и безопасна вода, без нежелани примеси.

 

Разходи за вода на почивка


Въпреки, че хората харесват бутилирана вода, все повече и повече от тях правят по-екологичен избор: пълнят пластмасовата си бутилка с вода от чешмата. Този добър навик вероятно ще бъде труден за следване по време на празниците. Като се има предвид средната цена на бутилка в търговските обекти в туристическите курорти, едно 4-членно семейство може да похарчи порядъчна сума за седмица. Пари, които биха могли да се използват за удължаване на престоя или за да го направят по-приятен.

Бутилките с вода създават безпорядък. Купуването на вода от супермаркета не винаги е отлично решение, защото, дори и да е по-евтино, трябва да купувате големи количества бутилки, които претрупват колата,  хотелските стаи и е трудно да ги поддържате на идеална температура.

 

Алтернативата на пластмасовата бутилка се нарича Profine®

 

Истинската алтернатива се нарича Profine®. Италианската компания с повече от 25 години опит в сектора на питейната вода предлага на пътниците възможността да пият добра вода, без да харчат цяло състояние за нея. За тези, които имат възможност да отседнат на места с кухни, отговорът е Profine® UNO. Системата за филтриране под мивката, проектирана от Odo Fioravanti и финалист на наградата Green Product Award 2016, е ценен съюзник за тези, които искат да се насладят на чиста и вкусна вода, като в собствения си дом, дори докато пътуват. Заема много малко място, малко над 30 см, и е достатъчно да я свържете към маркуча за студена вода под мивката, без да добавяте специален кран или да изграждате специална водопроводна система.

Фината филтрация се постига благодарение на ексклузивен въглероден блок филтър, с включени сребърни йони, който гарантира премахването на нежеланите миризми и вкусове, намалява хлора и има бактериостатично и антибактериално действие.

Profine® мисли и за тези, които нямат достъп до кухня по време на празниците. Profine® Acqua Points са диспенсъри за негазирана и газирана вода, където можете да напълните собствените си бутилки, като плащате няколко цента на литър, по-малко от една десета от цената в заведенията.

 

Новите технологии за пречистване на вода помагат на околната среда

 

Освен икономическата икономия има и екологична. Използването на една и съща бутилка няколко пъти не увеличава количеството изхвърлена пластмаса и премахва почти 4 kg CO2 от атмосферата на семейство за седмица. Следователно промяната на навиците дори на почивка е полезна както за бюджета така и за околната среда.

 

Всички продукти Profine® са замислени и проектирани да отговарят на всякакви нужди при пречистване на питейна вода.

 

Компанията за пречистване на питейна вода отчита това, от което хората се нуждаят и което харесват. Този дух води до важни сътрудничества, като например с Odo Fioravanti. Писалката на миланския дизайнер създава ZERO и UNO. Два продукта за чиста питейна вода, които работят без електричество и са приятни за окото, без да пренебрегват ефективността. И двата продукта са получили международни награди като IF Design Award, Honorable Mention на Compasso d'Oro и G good Design Award на Чикаго.