Видове водни филтри за обработка на питейна вода

  • 2021-11-09

Що се отнася до оборудване за пречистване и омекотяване на вода, на пазара съществуват много марки, видове и размери. С всички тези опции е напълно възможно да изпаднете в затруднение при избора на филтрираща система за за вода за кухнята или домът си!


Ще направим преглед на видовете водни филтри и ще обобщим някои техни основни предимства.


Системи за филтрация на водата


Системите за филтриране на водата могат да варират в зависимост от размера на филтъра, къде са инсталирани и колко кранове във вашия дом са консуматори на филтрирана вода. Съществуват четири основни типа системи за филтриране на вода:


 

Филтрирана вода за целия дом (POE) – Този вид системи осигуряват филтрирана вода на целия дом или сграда. Тези комплексни системи за филтриране на вода се инсталират на мястото, където водата навлиза във вашия дом. Водата се филтрира в цялата къща, при всички консуматори ( кран, душ, миялна машина, пералня, и др. ).

 

Системи за точково използване (POU) - Тези по-компактни системи за филтриране на водата са инсталирани под кухненската мивка, за да осигурят чиста вода за пиене и готвене от един кран. Част от филтрите на PROFINE попадат в тази категория.

 

Системи инсталирани под мивката или на плота - Тези системи са също точки за използване, но компактните размери и страхотният стилен дизайн позволяват да бъдат инсталирани и на плота. Чрез системите за обратна осмоза можете да превключвате между стандартния поток на мивката и водата от системата.

 

Филтри за кана - тези основни системи за филтриране на вода могат да бъдат закупени в магазините в цялата страна и разполагат с малки въглеродни филтри във водна кана, която се пълни през целия ден и се съхранява, където пожелаете.

 


Предимства на водните филтри


 

Защо да изберете система за филтриране на вода вместо да купувате бутилирана вода всеки ден?


Ето основните предимства на филтърните системи за обработка на вода:


 

Качество - По-малкият размер не означава по-малко филтриране. Системата за обратна осмоза има степен на отстраняване до 99% за десетки замърсители, включително олово, хлор, бактерии, пестициди и фармацевтични продукти. Всъщност това е най-високата степен на филтриране на системата за обратна осмоза с редуциране на замърсители!

 


С Profine® UNO например можете да пиете водата в дома си, безопасна, прясна и направо от чешмата.


 

За хората които искат да пият пречистена вода с характеристиките които предпочитат, у дома, без да ходят в супермаркета могат да комбинират два или повече филтъра или да изберат от готовите комплекти подбрани от нашите специалисти  и съобразени с нуждите и особенностите на българските потребители.


 

Удобство - Търсите ефективно, но лесно решение за проблемите си с качеството на водата? Водни филтри са най-простата и ефективна система за филтриране на водата, които се монтират директно към крана. Поддръжката на всички филтриращи системи PROFINE е минимална, а със система под плота можете да смените филтрите за минути без проблеми.

 

Поддръжка - Системи за филтриране на вода като цяло са лесни за монтаж, а в последствие смяната филтъра отнема минути.

 

Достъпна цена - Системите за филтриране на вода доставят висококачествена филтрация на водата на най-достъпната цена. Системите за филтриране на вода от PROFINE гарантират най-високо качество на конкурентни цени ( 0.01ст/л. )

 

Все още не сте убедени кой воден филтър е най-подходящият за вашия дом? Ако имате въпроси, можете да се свържете с член на нашия екип за обслужване на клиенти.