Как да изберем домашен филтър за вода?

  • 2021-11-09

Когато избирате филтри за пречистване на питейна вода, броят на опциите, различните видове системи и техническите условия могат бързо да доведат до объркване. Искате просто бързо решение, за да решите проблемите си с качеството на водата, за да може вашето семейство да се наслаждава на по-чиста вода, но също така искате да направите правилния избор. С толкова много информация, която трябва да имате предвид, как можете да бъдете уверени в избора на подходящия филтър за вода за вашия дом?

 

Следвайте нашето ръководство в четири стъпки, за да оставите настрана тези притеснения и да изберете най-добрия филтър в зависимост от вашите нужди:

 

1. Разберете разликата

 

Има два основни типа системи за филтри за домашна вода:

  • Системите за точка на употреба (POU) са инсталирани под вашата кухненска мивка и филтрират водата само от този кран. Тези системи филтрират замърсителите и осигуряват чиста вода за пиене и готвене.
  • Системите за въвеждане (POE) филтрират водата, която постъпва във вашите тръби, така че цялата вода във вашия дом да се филтрира. Това означава, че водата във вашата кухня, бани и уреди е чиста, пречистена вода. Тези системи струват повече, но осигуряват повече предимства, особено ако искате да премахнете хлора от водата, с която се къпете, да разрешите проблеми като твърда вода и да защитите вашите уреди.

 

Много собственици на жилища решават да комбинират филтрирането на водата в цялата къща със специализирано филтър на крана, докато други ще предпочетат конкретна система за крановете си.

 

2. Научете откъде идва вашата вода

 

Когато решавате как да третирате водата си у дома, източникът на вашата чешмяна вода може да повлияе на вашето окончателно решение. Има две основни места, от които може да идва водата:

  • Обществено водоснабдяване - ако платите сметка за вода, вашата вода се доставя от местната общинска комунална служба. Обществената питейна вода се обработва с хлор и чрез други процеси, за да се отстранят замърсителите и като цяло е безопасна да се използва за пиене.

Обаче количеството и видът на потенциалните замърсители във вашата обществена питейна вода ще варират в зависимост от това къде живеете.

Във всеки град качествата на питейната вода, доставяни по този начин са различни и зависят от много параметри. Определени райони са предразположени към замърсяване с нитрати, докато в други може да се наблюдават повишени нива на арсен или трихалометани (THMs).

  • Частен кладенец - Водата на кладенеца не се регулира от Агенцията за опазване на околната среда, така че собствениците на жилища са отговорни за провеждането на рутинната поддръжка и гарантирането, че частните кладенци са безопасни за пиене.

Честите проблеми с водата в сондажа включват замърсяване от органични бактерии като E. coli и др.

Друг често срещан проблем в водата на кладенеца са повишените нива на нитрати поради пестициди, проникващи в кладенеца от близката почва.

Когато знаете вероятните проблеми, с които трябва да се борите във вашия водоизточник, можете да изберете филтри за вода в дома, които изолират точно тези замърсители и проблеми.

 

3. Разберете какво има във вашата вода

 

Най-добрият начин да направите информирана покупка е да проведете тест за вода в домашни условия и да определите какви точно замърсители присъстват в домашната Ви вода.

Има основни тестове, които можете да проведете, за да определите дали имате твърда вода или има потенциални тежки метали във вашите тръбопроводи или водоснабдяване.

 

След като знаете какви проблеми трябва да разрешите, откъде идва водата ви и какъв тип филтрация предпочитате, вече можете да започнете своя избор на Система за пречистване на питейна вода според нуждите си.

 

4. Консултирайте се с професионалист и изберете правилната система за вас

 

Понякога най-добрият и лесен вариант е да обсъдите избора си с професионалист, който може да направи процеса ясен и лесен за разбиране.

Свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти, за да обсъдим замърсителите във вашето водоснабдяване и да определите кои опции са най-подходящи за вашето семейство.

 

В СТИКО БГ се гордеем с това, че предоставяме на собствениците на жилища системи за филтриране на водата, които са лесни за инсталиране и за поддържане. Не е необходим експерт, за да инсталирате вашата система (POU) за филтриране на водата в дома и да получите чиста H2O от вашият кухненски смесител у дома.