Как да намалите твърдостта на водата у дома?

  • 2022-11-01

Прахосмукачка, съдомиялна, пералня, кухненски робот - всеки уред, появил се в историята, е улеснявал домакинските задължения. Сред тях намираме и системите за омекотяване на вода( премахване на варовик).

 

Варовикът е враг на почистването

 

Тези, които всеки ден се грижат за къщата, знаят че един от враговете, срещу които трябва да се борят, е варовикът. Бели петна, които нахлуват в кранове и мивки. Инкрустирани съдомиялни и перални. Втвърдени и миришещи тъкани. Всичко това води до много труд, скъпа поддръжка и загуба на време.

 

Варовикът е продукт на твърда вода

 

Варовикът е продукт на твърда вода, т.е. вода, която съдържа високи концентрации на калций, магнезий и други минерали. Белите петна, които могат да се видят по повърхностите, са причинени от водата, която се изпарява по време на сушенето, като отнема само летливите компоненти и отлага тежките като варовик. В дългосрочен план тези отлагания причиняват натрупвания, които могат да компрометират живота на много уреди. Освен това, варовикът ограничава почистващата сила на перилните препарати.

 

Варовикът разваля вашите празнични моменти

 

Представете си. Имате гости за вечеря, изваждате чашите за „специални поводи“ от съдомиялната машина и виждате: ясно видим ореол. След това решавате да ги прекарате под вода, опитайте се да ги изсушите на ръка, като разтривате, за да получите правилния блясък. Междувременно, вече сте загубили време. Тогава си спомняте, че трябваше да извадите прането. Отивате до пералното помещение, отворяте барабана на пералнята и изваждате прането. Не изглежда достатъчно чисто и въпреки използването на омекотител, няма добра миризма или правилната мекота. След това се стараете да ги изперете отново с повече препарат. Сега остава само да почистите банята. Обърнете внимание на смесителите и душ кабините - те наистина не са много представителни с всички тези бели петна. Така че, тук трябва да започнете да търкате с агресивни продукти.

 

Невидимият варовик застрашава живота на домакинските уреди

 

Ако описаното дотук са очевидните ефекти, има други, които са не толкова очевидни. Водата, която създава варовик върху видимите повърхности, е същата вода, която захранва уреди и бойлери. Всеки път, когато се използват, варовикът се утаява вътре в тях, образувайки инкрустации, които компрометират живота им. Следователно, идва необходимостта от скъпа поддръжка.

 

Омекотител за вода е правилното решение

Всичко това може да се избегне с наличието на омекотител за вода. Система за инсталиране на входа на битовия водопровод, която намалява твърдостта на водата. Омекотителните системи на водещата световна марка за пречистване на вода Profine® са с компактен размер, разполагат с интелигентна система, която ви позволява да пестите вода и сол чрез автоматично изчисляване на потреблението в къщата. Освен това, с използването на омекотител за вода всяко семейство може да спести значителна сума годишно от енергия и перилни препарати. Следователно, омекотителят за вода се превръща в ценна помощ за нашите джобове и за домашния живот.