Не позволявайте твърдата вода да развали щастливите ви моменти

  • 2023-02-18

Прахосмукачки, съдомиялни, перални, кухненски роботи, както и всеки уред, появил се в историята, е улеснявал домакинските задачи. Сред тях намираме и омекотителите на вода.

 

Варовикът във водата е враг на почистването

 

Тези, които всеки ден се грижат за къщата, знаят, че един от враговете, срещу които трябва да се борят, е варовикът. Бели петна, които нахлуват в кранове и мивки. Съдомиялни и перални инкрустирани, надраскани съдове, втвърдени и миришещи тъкани. Всичко това се превръща в търкане, скъпа поддръжка и загуба на време, усилия и препарати.

 

Варовикът е продукт на твърдата вода

 

Варовикът е продукт на твърда вода, т.е. вода, която съдържа високи концентрации на калций, магнезий и други минерали. Белите петна, които могат да се видят по повърхностите, са причинени от водата, която се изпарява по време на сушенето, като отнема само летливите компоненти и отлага тежките като варовик. В дългосрочен план тези отлагания причиняват натрупвания, които могат да компрометират живота на много домакински уреди. Освен това варовикът ограничава почистващата сила на перилните препарати.

 

Варовикът разваля моментите ви на удоволствие

 

Представете си: Имате гости за вечеря, изваждате чашите за "специални поводи" от съдомиялната машина и... ето ви чака ви изненада: ясно видим ореол. В този случай решавате да ги прекарате под вода, опитайте се да ги изсушите на ръка, като търкате, за да получите правилния блясък. Междувременно вие вече сте загубили време в този опит. Тогава си спомняте, че трябваше да разнесете прането. Отидете до пералното помещение, отворете барабана на пералнята и вземете кърпите. Не ви се струват достатъчно чисти и въпреки използването на омекотител нямат добра миризма или правилната мекота. След това опитайте да ги изперете отново с повече препарат. Сега остава само да почистите тоалетната. Погледнете крановете и душ кабината: наистина са замърсени с всички тези бели петна. Така че тук трябва да започнете да търкате с агресивни продукти.

 

Невидимият варовик застрашава живота на домакинските уреди

 

Ако това, което току-що описахме ви е познато, са очевидните ефекти на твърдата, има други, които са по-малко очевидни. Водата, която образува варовик по видимите повърхности, е същата, която захранва уреди и бойлери. При всяка употреба варовикът се отлага вътре в тях, образувайки инкрустации, които компрометират живота им. Следователно става необходимо да се осигури скъпа поддръжка.

 

Омекотител за вода е правилното решение

 

Всичко това може да се избегне, като се оборудвате с омекотител за вода. Система за инсталиране на входа на битовия водопровод, която намалява твърдостта на водата. СТИКО БГ предлага иновативни решения на този проблем на световно известни и доказани производители. Интелигентни системи, които ви позволяват да пестите вода и сол чрез автоматично изчисляване на потреблението на къщата.


Може да се се възползвате и от омекотителна система за вода INDRO PRO. Тя запазва полезността на всички минерали, но не им позволява да се събират като мащаб.


Следователно омекотителят се превръща в ценна помощ за нашите джобове и за домашния живот.