Цена
Филтри за Питейна Вода
Омекотителни системи
Производители
На страница
Сортиране по
- 20%топ продукт Омекотителна система IDRO-PRO 4Омекотителна система IDRO-PRO 4
 • 2 626,14лв
 • 2 100,91 лв
- 20% Омекотител IDRO-PRO CWSR 2,5Омекотител IDRO-PRO CWSR 2,5
 • 1 732,34лв
 • 1 385,87 лв
- 20% Омекотителна система IDRO-PRO 5Омекотителна система IDRO-PRO 5
 • 3 060,48лв
 • 2 448,38 лв
- 20% Омекотителна система IDRO-PRO 6Омекотителна система IDRO-PRO 6
 • 3 637,93лв
 • 2 910,34 лв

Омекотителни системи за вода


Омекотителните системи за вода са устройства, предназначени за намаляване на съдържанието на твърди минерали (основно калций и магнезий) и други химични соли в питейната вода. Тези минерали се наричат общо "корозионни" и могат да причинят различни проблеми във водните системи и домакинствата, като образуване на насип, засилване на корозията на тръбите, намаляване на ефективността на бойлери и други проблеми с водните съоръжения. Ето някои ключови аспекти на омекотителните системи за вода:

 1. Използване на йонно-обменни смоли: Омекотителните системи работят чрез преминаване на водата през смолни колони, които съдържат йонно обменни смоли. Тези смоли обменят калциевите и магнезиевите йони с натриевите или калиевите йони, което води до омекотяване на водата.

 2. Отстраняване на насип: Омекотителните системи помагат в предотвратяването на образуването на котлен камък в бойлери, тръбопроводи и други съоръжения, които се използват за преминаване на топла вода. Това намалява нуждата от често почистване и поддръжка.

 3. Подобряване на качеството на водата: Омекотената вода има по-малко твърди минерали и соли, което може да подобри вкуса на водата и да я направи по-подходяща за приготвяне на храна и напитки.

 4. Подобряване на ефективността на домакинските уреди: Омекотената вода намалява натрупването на котлен камък в уредите като съдомиялни машини и перални машини, което увеличава тяхната ефективност и продължителност на живот.

 5. Инсталация и поддръжка: Омекотителните системи изискват професионална инсталация и периодична поддръжка, включително зареждане със сол и регенерация на смолите.

 6. Солена консумация: Трябва да се внимава при използването на сол в омекотителната система, тъй като надмерната консумация на натриев хлорид може да бъде нежелана за хора със здравословни проблеми, свързани със солта.

Омекотителните системи за вода са полезни, особено там където водата е твърда, но трябва да се вземат предвид конкретните изисквания и нужди на домакинството или бизнеса, преди да се инсталира такава система.


Осигурете здраве в дома и бизнеса си!