Цена
Производители
На страница
Сортиране по

Филтри за механично пречистване на вода


Филтрите за механично пречистване на вода са устройства, предназначени за отстраняване на частици и твърди примеси от водата чрез физически процеси на филтрация. Тези филтри са важен компонент в системите за обработка на вода и имат широк спектър от приложения, включително в домашни, комерсиални и промишлени системи за водоподаване и водоподготовка. Ето някои от основните видове филтри за механично пречистване на вода:

  1. Пясъчни филтри: Те използват специално обработен пясък като филтруващ материал. Водата се прокарва през слой от пясък, който задържа частиците и замърсителите. Пясъчните филтри се използват често в обществените системи за водоснабдяване и пречистване.

  2. Картушни филтри: Те използват филтруващи картуши или мембрани за задържане на частиците във водата. Картушните филтри се използват обикновено в домашни водоподготвителни системи, под мивки или във водни фонтани.

  3. Торбични филтри: Този вид филтри използват торбични филтри или мрежести торбички, които задържат твърдите частици. Те са обикновено по-големи от картушните филтри и се използват в промишлени и комерсиални приложения.

  4. Мултипликсни филтри: Тези филтри използват няколко слоя филтруващи материали, като пясък, антрацит и други, за по-ефективно пречистване на водата. Те се използват често в големи пречиствателни станции.

  5. Центробежни филтри: Този вид филтри използват центробежни сили, за да разделят частиците от водата. Те се използват в промишлени приложения и за пречистване на вода с високо налягане.

  6. Гравитационни филтри: Те се базират на гравитацията и използват специално проектирани контейнери или резервоари, за да разделят твърдите частици от водата. Обикновено се използват в малки сградни системи и външни приложения.

Филтрите за механично пречистване на вода играят важна роля в подобряването на качеството на водата, като премахват частиците и замърсителите, които могат да представляват риск за здравето и да повредят оборудването. Изборът на подходящ филтър зависи от конкретните изисквания на системата и характеристиките на водата, която трябва да се обработи.

Използват се за пречистване на вода за къщи, апартаменти, автомивки, поливни системи, индустриални приложения и други.