Топлината се усеща. Тялото ни се нуждае от хидратация.
Ако обикновената вода ви изморява малко, не се хвърляйте на висококалорични и сладки напитки! Вместо това изберете добра запарка или добър домашен студен чай. Но внимавайте с водата, която използвате - трябва да е мека, а не твърда, за да направи чаят ви перфектен.
Когато температурите започнат да падат, нищо не може да се сравни с чаша
горещ чай. Независимо дали просто искате да подсилите имунитета си, да се
заредите с празнично настроение или просто да се насладите на топла напитка, чаят винаги е чудесен избор. От джинджифил до канела, шоколади и карамели, има десетки вкусове,
които могат да превърнат скучната зима във вълшебна и да осигурят допълнителни
предимства.
Увиването на пръсти около гореща чаша е едно
от онези прости удоволствия, на които можете да се насладите само в хладния сезон.
А някои чайове могат да предложат допълнителна доза топлина. Има причина индийският чай да е най-добрата зимна напитка. Подправки
като зърна черен пипер, кардамон, джинджифил и канела не само го правят вкусен,
но и придават топлина. Подправките могат да увеличат кръвообращението и да предотвратят
зимните студени тръпки, поддържайки ръцете и краката ви топли, а тялото по-добре
защитено от студа.
Най-добрите чайове за зимата трябва да са
пълни както с ползи, така и с вкусове. Хладното време, затворените и претъпкани
пространства улесняват разпространението както на вируси, така и на бактерии, което
потенциално води до настинки и грип. Някои чайове са пълни с антиоксиданти,
които могат да помогнат за предпазване от неприятните въздействия на зимата. Например,
както зеленият, така и белият чай съдържат EGCg, докато ройбосът е възхваляван за
своята антиоксидантна активност и нула кофеин. Шипката може да бъде полезна за борба
с няколко вида бактерии, докато ментата може да помогне за подобряване на дишането
при обикновена настинка.
Която и техника да изберете
за вашият чай, обърнете внимание на водата. ZERO Profine създава мека вода, пречиства
чешмяната вода от соли и хлор. Можете да бъдете сигурни, че вкусът е различен. Чаят
направен с мека вода е по-вкусен, по-малко горчив и без хлор. Да не говорим за аромата.
Меката вода довежда ароматите до максимума на обонятелното изживяване.
Ябълковата канела е най-класическият от всички
зимни вкусове. С истински чипс от канела, парчета ябълка, малко червен ройбос за
земна сладка нотка и успокояващ невен, тази смес е създадена, за да задоволи небцето
на всички любители на чай с канела. Подхожда си добре с мед, мляко и дори ром!
Състав: канелен чипс, парчета
ябълка, ройбос и цветя от невен с вкус на ябълка и канела.
Девет плода, два цвята и канела – Winter's
Brew е плодов чай, който носи радостта във всеки прохладен зимен ден. Силните зимни
цитрусови нотки са това, което прави този чай едновременно незабравим и наистина приятен.
Състав: папая, кайсия, праскова,
ябълка, манго, червена боровинка, череша, ягода, хибискус, портокалова кора, чипс
от канела, карамфил и листенца от роза с вкус на канела и карамфил.
3. Черен карамел
Всеки истински чай карамел трябва да има
много красота, изтънченост и пищен вкус. Black Caramel съчетава силен черен чай,
цветя от жасмин и аромат на карамел в събуждаща ума и тялото смес. Опитайте с малко
бадемово или кашу мляко.
Канела, джинджифил, сливи, боровинки, ябълки,
хибискус и шипки? Какво повече можем да искаме за вкусно топляща зимна напитка?
Този плодов чай е един от любимите ни сезонни вкусове и на крачка от обикновения
вкус на канела и ябълка. Тази смес също е подходяща за приготвянето на страхотен студен чай!
Искате ли обрат на обичайния ябълков сайдер?
Cranberry Cider има фин вкус на сладка череша, тръпчива червена боровинка и топъл
пикантен вкус на канела, който е едновременно освежаващ и напомня на топли, греяни
празнични напитки. Без кофеин и алкохол.
Има ли по-сезонна напитка от чай? Този чай
е направен от джинджифил, канела и кардамон и основа от черен чай без кофеин. Не
съдържа кофеин и е подходящ за всяко време на деня и нощта. С добавени шоколадови
бонбони за допълнително изглаждане, Chocolate Chai е идеален за приготвяне на чай
с мляко. И да, добре е да добавите още няколко капки шоколад, ако някога се почувствате
изкушени.
Листа от ягода и малина, смесени с шипки,
хибискус и невен, създават този истински
зимен тизан с нулево съдържание на кофеин.
Състав: Листа от ягода, листа
от малина, шипки, невен, хибискус и аромат на горски плодове.
Опитвали ли сте някога бял чай преди? Когато
го направите, никоя зима вече няма да бъде същата. Вкусна, топлеща, гладка и пълна
с вкус, смеем да кажем, че тази смес от чай е много уникална. Той е по-мек и по-сладък
от обикновения чай с черен чай, съдържа повече антиоксиданти и има по-малко силен,
по-елегантен вкус. А тиквените люспи го правят още по-вкусен!
Какво получавате, когато смесите истински
ядки пекан, чипс от канела, изцяло натурален аромат на пралин и силен южноиндийски
черен чай? Вълшебна зимна напитка, на която можете да се насладите и като лате.
Crème Brulee Oolong е цветен, възхитителен
чай с карамелена душа, готов да задоволи нуждата на всеки от десерт.
Ниското съдържание на кофеин, нулевите калории и основата на оолонг го правят чудесен
избор за дремещи следобеди след тежки хранения.
Състав: Формоза улонг с ниско
съдържание на кофеин, парчета бадем, чипс от канела, изцяло натурален аромат, цветя
от жасмин.
11. Зимен зелен ройбос
Ако не сте успели да привикнете към вкуса на червения
ройбос, но искате да се насладите на предимствата на това безкофеиново южноафриканско
чудо, опитайте неферментиралия зелен вид. С вкус, подобен на светлозелен чай, но
без никаква горчивина, зеленият ройбос е идеална основа за богати на антиоксиданти
билкови зимни чайове.
Състав: зелен ройбос, джинджифил,
портокал, мента и евкалипт.
Без кофеин, само чисти зимни нотки на джинджифил,
портокал и мента. Затоплящ, но освежаващ, пикантен, но леко сладък, подмладяващ,
но успокояващ – Winter's Elixir е комбинация
за всяко време на деня. Най-добре се консумира чист или с малко суров мед.
Състав: корен от джинджифил,
портокалова кора, листа от мента, евкалипт и аромат на джинджифил и портокал.